CV

Karel Demoet studeerde orgel, clavecimbel en kerkmuziek aan de Conservatoria van Utrecht en Arnhem.

Hij is sinds 1990 organist in de Oranjekapel en sinds 2018 cantor-organist in de Nicolaikerk, beide in Utrecht. Als cantor geeft hij leiding aan de Nicolai Cantorij.

 

Na een loopbaan in het bedrijfsleven keerde Karel Demoet in 2010 terug in de muzieksociety. Hij behaalde een Master in Music voor koordirectie aan de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht.

 

In 2012 richtte hij de Utrecht Company of Music op. De UCM is een barokensemble dat haar diensten aanbiedt aan goede koren. Sinds haar oprichting heeft de UCM al flink wat grote en kleine meesterwerken uit de 17e en 18e eeuw op de planken gezet. Kenmerkend voor het ensemble is het plezier, waarmee gemusiceerd wordt.

 

Sinds 2013 is Karel Demoet artistiek leider van Ab Novembris, een tienkoppig kamerkoor uit de regio Utrecht. En sinds 2017 is hij ook dirigent van Messa di Voce, het oude muziek koor uit Delft.

 

Karel Demoet is een actieve continuospeler. Hij werkte mee aan producties van bekende ensembles en orkesten, zoals het Apollo Ensemble en het Gelders Orkest. Ook is hij gastdirigent bij verschillende koren.

 

Sinds enkele jaren is Karel Demoet actief als tekstschrijver en componist.

In het najaar van 2019 debuteerde hij als schrijver met de thriller Tranen van Job, bij uitgeverij Ellessy.

Karel_6085